Conform Organizației Mondiale a Turismului (WORLD TOURISM ORGANIZATION), acesta este procentul țărilor care  fost puse în aplicare ca răspuns la pandemia Covid-19.

Ultimul raport al OMT arată, conform airlinestravel.ro, că un total de 115 destinații (53% din toate destinațiile din lume) au redus restricțiile de călătorie începând cu 10 septembrie 2020. Sunt cu 28 mai multe față de numărul raportat anterior pe 19 iulie..

În țările cu economia foarte dezvoltată, 79% din destinațiile turistice au deja restricții relaxate. În economiile emergente, doar 47% dintre destinațiile turistice au făcut acest lucru.

64% dintre destinațiile, care au relaxat restricțiile, au o dependență medie spre mare de transportul aerian pentru călătoria turiștilor internaționali.

Între timp, raportul OMT arată că multe destinații din întreaga lume abordează cu extremă prudență reducerea restricțiilor de călătorie pe care le-au pus în aplicare ca răspuns la pandemie.

În prezent, există și 93 de destinații (43% din toate destinațiile din lume) care își păstrează granițele complet închise turismului, dintre care 27 le-au închis complet timp de cel puțin 30 de săptămâni.

În plus, mai mult de jumătate din toate destinațiile ale căror granițe sunt complet închise turismului se numără printre cele mai vulnerabile țări din lume.