Tradiționala sărbătoare anuală a Sfântului Dimitrie, patronul Capitalei, a debutat duminică dimineață, pe Dealul Patriarhie.

Sfintele moaște au fost scoase în procesiune în prezența lui Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor și a unui număr destul de redus de credincioși și au fost așezate spre închinare în baldachinul din apropierea Catedralei Patriarhale.

Normele sanitare severe sunt explicația pentru numărul mic de pelerini prezenți.

Alături de moaștele ocrotitorului Bucureștilor, pelerinii mai pot aduce cinstire anul acesta și moaștelor Sfântului Stelian, patronul copiilor, dar și celor ale sfinților împărați Constantin și Elena și ale Sfântului Nectarie.

Programul pelerinajului în următoarele 48 de ore este, conform basilica.ro, următorul: 

Luni, 26 octombrie 2020, în sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 9.30, se va săvârși Sfânta Liturghie la altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

Marți, 27 octombrie 2020, în sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 9.00, la altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârșită sfânta liturghie arhierească de către Preafericitul Părinte Daniel, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu cei trei episcopi vicari din București, câțiva preoți şi diaconi.

Potrivit regulilor asumate deja de Patriarhie, în vederea respectării normelor sanitare cu privire la distanțarea fizică de 1,5 m, la sfintele slujbe oficiate în perioada 25 - 27 octombrie, la altarul de vară de de lângî catedrala patriarhală vor putea participa maximum 200 de persoane.