Teatrul „Bulandra” dedică săptămâna 29 iunie-5 iulie lui Octavian Cotescu, actor al acestei instituţii timp de trei decenii.

Vineri, 3 iulie, va fi difuzat, pe pagina de Facebook a Teatrului, „Moartea unui comis voiajor” de Arthur Miller, în regia Sandei Manu (1977), unul dintre spectacolele de succes în care a jucat Octavian Cotescu şi care face parte din Arhiva de Aur a Societăţii Române de Televiziune.

Această producţie a fost apreciată de critica de specialitate şi pentru remarcabila distribuţie din care făceau parte actorii: Leopoldina Bălănuţă, Corado Negreanu, Dan Condurache, Şerban Celea, Tatiana Iekel, Nicolae Pomoje, Aurel Cioranu, Constantin Cojocaru, Valeria Ogăşanu, Dorin Dron, Vivian Alvizache, Rodica Dianu.

Octavian Cotescu, un artist cu o multitudine de culori şi nuanţe interpretative, a călcat pentru prima dată pe scena Bulandrei (pe vremea aceea Teatrul Municipal) în anul 1950, când a fost distribuit de cunoscutul regizor Moni Ghelerter într-un rol episodic din „Vad nou” de Lucia Demetrius. Juca alături de Jules Cazaban şi Fory Etterle, doi coloşi ai scenei româneşti. A urmat, în acelaşi ani, Petea din „Pădurea” de A.N. Ostrovski, în acest spectacol fiind pe scenă, printre alţii, alături de Lucia Sturdza Bulandra, Ştefan Ciubotăraşu şi Emil Botta.

Octavian Cotescu a jucat prima dată la Teatrul „Bulandra”. S-a simţit în permanenţă legat de stilul şi atmosfera acestei trupe, de tot ceea ce această instituţie a avut întotdeauna special. Aici a realizat roluri memorabile în spectacole de răsunet precum Gogu din „Proştii sub clar de lună” de Theodor Mazilu, regia Lucian Pintilie; El din „Nu sunt Turnul Eiffel” de Ecaternia Oproiu, regia Valeriu Moisescu; Nae Caţavencu din „O scrisoare pierdută” de I.L: Caragiale, regia Liviu Ciulei, Prof. Stravinski din „Maestrul şi Margareta”, regia Cătălina Buzoianu, Tartuffe din „Tartuffe” de Moliere, regia Alexandru Tocilescu.