Primarul General al Municipiului București, a precizat că alegerea viceprimarilor Capitalei nu figurează pe ordinea de zi a ședinței CGMB, din cauza unui litigiu în instanță. Astfel, numirea viceprimarilor în funcție este amânată din nou.

„Nu avem, în momentul de faţă, pe ordinea de zi, alegerea viceprimarilor. Codul Administrativ ne spune că nu putem să facem asta decât în momentul în care CGMB e în componenţa sa completă. E o chestiune logică, pentru că s-ar putea ca altfel viceprimarii să fie aleşi de prima tranşă de consilieri care să nu fie reprezentativi din punct de vedere politic, iar apoi nu vor putea fi schimbaţi decât cu o majoritate de două treimi”, a declarat Nicușor Dan, în prima ședință a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Edilul Capitalei a explicat că încă se află în desfășurare un litigiu la Judecătoria Sectorului 1, iar alegerea viceprimarilor va fi făcută „în prima secundă” după soluționarea tuturor problemelor.

„Din păcate nu s-a soluţionat până în momentul ăsta. În prima secundă după soluţionarea definitivă vom avea alegerea viceprimarilor”, a afirmat Dan.

Vlad Voiculescu, candidatul USR PLUS pentru funcția de viceprimar general, a acuzat Guvernul Orban că a modificat Codul Administrativ „în mod abuziv, electoral interesat, prostesc şi iresponsabil", aceasta fiind cauza pentru care au trecut aproape două luni de la alegerile locale, iar viceprimarii Capitalei nu au fost încă numiți oficial în funcție.