58 de români stabiliți în Germania, alți 9 zilieri din Spania și cel puțin doi turiști de-ai noștri din Grecia s-au adăugat sâmbătă, 1 august, pe lista lungă a conaționalilor noștri infectați cu COVID-19 în afara granițelor țării.

În toate aceste cazuri, situația e sub control majoritatea celor infectați dezvoltând forme ușoare ale bolii, după cum informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

În Germania este vorba despre cetățeni români din districtele Enz și Rhein-Neckar, landul Baden-Württemberg, din sud-vestul Germaniei, al treilea din punct de vedere al suprafeței și populației.

20 dintre persoanele bolnave aparțin unei comunități religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz. Ceilalți 38 provin din cadrul unei alte comunități românești, de data asta din districtul Rhein-Neckar.

Potrivit MAE, cel puțin nouă români au fost depistați pozitivi în Spania, iar alți opt au intrat în autoizolare pentru zece zile, după ce ar fi intrat în contact cu cei bolnavi. Cei 17 lucrează ca zilieri la o fermă agricolă din regiunea Segovia, aflată la 30 de minute de mers cu mașina dinspre Madrid.

Conform primelor date oficiale, la respectiva fermă lucrează 300 de zilieri români, deci există șanse ca numărul îmbolnăvirilor să crească în următoarele zile.

Reprezentanții fermei au anunțat că întreg personalul va fi testat în scurt timp pentru a vedea exact situația îmbolnăvirilor.

Pe de altă parte, alți doi turiști români aflați în Grecia au informat azi autoritățile române că au fost depistați pozitiv cu noul tip de coronavirus. Nu se cunosc alte amănunte, cu excepția faptului că cei doi români au intrat în izolare în hotelurile speciale puse la dispoziție de autoritățile locale celor care se află în asemenea situații.

Cel puțin 20 de turiști români au fost descoperiți în ultimele săptămâni, în Grecia, cu COVID-19.

MAE reamintește tuturor cetățenilor români din diaspora că e pregătit să ofere asistență consulară la cerere, în orice situație, în aproape toate colțurile lumii.