Ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Elevului și Studentului, prin care apreciază că generația actuală este un exemplu de adaptare la noua realitate, cauzată de contextul pandemiei de COVID-19.

„Ziua Internaţională a Elevului şi Studentului e momentul oportun să îi sărbătorim pe toţi cei care reprezintă viitorul României, elevi şi studenţi care învaţă, cu o maturitate şi o asumare demne de toată admiraţia, să se adapteze unor schimbări bruşte de viaţă. Pot spune că generaţia actuală constituie un exemplu de adaptare pentru noi, părinţii şi profesorii, la noua realitate; este unică prin potenţialul său de a îşi dezvolta un de abilităţi care să o ajute să facă faţă cu succes provocărilor viitorului”, a scris Monica Anisie, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Educației a mai afirmat că studenții și elevii trebuie să fie susținuți pentru a descoperi beneficiile educației. Aceasta le-a mai solicitat tinerilor să nu se oprească din a-și exprima opiniile în legătură cu viitorul învățământului.

„Iar voi, dragii mei, continuaţi să vă exprimaţi părerea, viziunea asupra viitorului educaţiei, propunerile şi temerile, mai ales în contextul actual. La mulţi ani tuturor elevilor şi studenţilor!”, și-a închiat mesajul ministrul Anisie.