”Antibiotice Iaşi” a câştigat licitaţia organizată de Comisia Europeană pentru un antibiotic injectabil utilizat în tratamentul COVID-19 şi va livra 2,75 milioane de flacoane, într-un interval de 12 luni, potrivit comunicatului companiei. Amoxicilina cu acid clavulanic, alături de piperacilina cu tazobactam, reprezintă principalele produse recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, în tratamentul antiinfecțios.

Recent, Comisia Europeană a finalizat licitația prin care asigură țărilor UE stocurile necesare cu antibiotice, pentru al doilea val de pandemie.

Așadar, ”Antibiotice Iași” va livra 2.750.000 flacoane, la solicitarea statelor europene, într-un interval de 12 luni.

Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce știe mai bine. Antibiotice pune la dispoziția Europei un produs strategic de maximă importanță pentru tratamentul infecțiilor asociate COVID-19. Am adjudecat licitația cu un preț de bun simț, oferind țărilor europene accesibilitate la acest produs. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecțiilor bacteriene și nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experiență și know- how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus® a piețelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noștri naționali” a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.

Antibiotice Iași este singura companie farmaceutică din România care deține un flux de producție pentru pulberi sterile injectabile, primul produs fiind fabricat în 1955. Standardele de calitate implementate pe acest flux de producție au fost recunoscute și avizate FDA SUA (Food and Drug Administration), se mai precizează în comunicatul companiei.