Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, respinge ideea introducerii unor „pașapoarte de vaccinare” și consideră că o astfel de măsură ar separa lumea și ar crea discriminări majore între persoanele pro și contra vaccinare.

„Dacă se pune ca şi condiţie de circulaţie, înseamnă că le spunem unora că nu mai circulă dacă nu se vaccinează. Automat, sunt separate două grupuri de oameni, cei care au certificatul şi circulă unde vor, şi cei care au limitări. Asta clar va crea discriminări majore,”, a declarat Arafat, la un post de televiziune, citat de realitatea.net.

Secretarul de stat în MAI a afirmat că, din păcate, la nivel mondial, se va crea o „elită” care va avea noroc și va avea acces la vaccin, în timp ce majoritatea populației care poate își dorește să se vaccineze, din cauza accesului precar la servicii de sănătate publică de calitate.

„15 milioane de vaccinaţi la nivel global e o picătură într-un ocean (...). O elită care s-a vaccinat pentru că a avut acces la vaccin. Nu vorbim de un vaccin la care toată lumea are acces, deja Pfizer a anunţat că va avea întârzieri la livrări. (...) Asta va crea o elită care a avut noroc şi o bună parte de populaţie care poate vrea să se vaccineze, dar nu a avut acces încă”, a mai spus Arafat.