O casă construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, cu adevărat încărcată de istorie, parte importantă a creației arhitecturale românești din acea perioadă, este scoasă la vânzare pentru un million de euro de Romania Sotheby's International Realty.

Cu 16 camere şi opt băi, clădirea a fost ridicată la 1890.

Amplasată pe strada Știrbei Vodă, la aproximativ 300 de metri de Parcul Cișmigiu, casa a aparținut generalului Constantin D. Nicolescu, personalitate marcantă în vremea domniei Regelui Mihai.

Un exemplu de dăruire și patriotism, fost căpitan în regimentul de cavalerie din Primul Război Mondial, decorat cu Ordinul „Mihai Viteazul” și Ordinul „Legiunea de Onoare”, a fost comandant militar al Bucureștiului, secretar general în Ministerul Apărării și fost dizident în Mișcarea Națională de Rezistență împotriva comunismului, fiind în cele din urmă arestat și condamnat iar întreaga familie persecutată de regimul comunist.

Camerele mari și luminoase, cu dispunere circulară, prevăzute cu arcade și coloane impozante, redau noblețea anilor sfârșitului de secol XIX și început de secol XX.