În lunile iulie și august, Muzeul Municipiului București vă invită să participați la Atelierele de bandă desenată pentru copii la Palatul Suțu, în cadrul Salonului BD - Povești din București în benzi desenate, ediția a VII-a.

Potrivit unui anunţ al MMB, atelierele se vor desfășura în aer liber, în curtea Palatului Suțu, dacă vremea va permite, cu un număr limitat de locuri și respectând măsurile de distanţare. 

Prin intermediul atelierului, copiii vor învăța, alături de autorul Mihai Ionuț Grăjdeanu, să realizeze o pagină de bandă desenată cu câte două sau mai multe cadre, cu unul sau mai multe personaje, respectând un fir epic si dând naștere unei povești cu episoade scurte. Prin joacă și desen, își vor dezvolta imaginația și la finalul celor patru ateliere vor deveni creatorii propriilor reviste de benzi desenate. 

Primele ateliere vor avea loc sâmbătă 4 iulie, de la ora 11.00 la 12.30, şi duminică 5 iulie, de la ora 11.00 la 12.30. 

Atelierele se adresează copiilor cu vârste de peste 7 ani. 

Taxa de înscriere este de 20 de lei, în care intra și un bilet de vizitare a muzeului.
Pentru înscriere, scrieți-ne un e-mail la adresa educatie@muzeulbucurestiului.ro, cu numele copilului, vârsta, și atelierul la care doriți să participe.

Mihai Ionuț Grăjdeanu, autor prolific de bandă desenată si romane grafice, a inițiat multiple proiecte editoriale, precum „Legendele Dacilor”, „Comics Didactic” și BD HISTORIA Benzi Desenate Istorice. Participă la expoziții personale și de grup în țară și peste hotare. În 2016 a reprezentat România la Festivalul Internațional de Benzi Desenate din Bruxelles, Belgia. În 2017 a reprezentat România la Salonul de Benzi Desenate din Veles, Macedonia, unde a primit Premiul organizatorilor. Susține ateliere de benzi desenate în cadrul festivalelor, în școli, muzee și teatre din întreaga țară. Este co-organizatorul Salonului BD - „Povești din București în benzi desenate” la Muzeul Municipiului București (2014-prezent) și curatorul seriei de expoziții „Maeștri ai benzii desenate românești” la Palatul Suțu (MMB). Este co-inițiatorul Salonului BD Brașov - „România 100 în benzi desenate” și inițiatorul Salonului BD - Jocmania de la Râșnov, 2019.