Copiii au plecat, însă, dezamăgiți, pentru că nu au avut acces în zona unde se află maimuțele.

Zi frumoasă, ca de vară, în Capitală. Sătui de ploile din ultima vreme, bucureștenii au ieșit, astăzi, cu mic, cu mare, la plimbare.

Cum era și de așteptat, una dintre atracțiile principale a fost Grădina Zoologică. La orele prânzului, pe Aleea Privighetorilor nu mai găseai niciun loc de parcare, iar pe aleea care duce către Zoo abia te puteai strecura.

La intrare, un echipaj de la Poliția Locală încerca să le explice oamenilor că trebuie respectată distanțarea fizică, ceea ce avea efect fix până după barierele de la intrare.

La ghișeele unde se vindeau biletele de acces scria că persoanele care vor să fotografieze, sau să filmeze, animalele, trebuie să plătească un supliment de 15 lei. Nu cred că încasatoarele au vândut cuiva, astăzi, un astfel de bilet, în schimb, în interior,  toată lumea făcea de zor fotografii cu leoaica, ori cu Moș Martin, sau chiar transmiteau life.

De remarcat că mulți dintre cei care au venit astăzi, la Grădina Zoologică, au înțeles să poarte masca, deși se aflau în aer liber.

Conducerea instituției a organizat un traseu care, în principiu, ar trebui să treacă pe lângă toate cuștile și padocurile unde sunt găzduite animalele sălbatice. Din păcate, copiii au plecat nemulțumiți că nu au avut acces în zona unde se află maimuțele, unul dintre punctele de interes pentru cei mici, la o astfel de vizită. Un angajat de la Compania Municipală de Pază se scuza, stângaci, asaltat de întrebările părinților, spunând că nici el nu înțelege decizia conducerii de la Zoo.

Oricum, cei mici au avut ce vedea: se uitau fermecați, dar și cu teamă, la regina junglei, o leoaică ce răgea de mama-focului, fără un motiv anume, sau la jaguarul, puma și ghepardul care își făceau siesta, întinși leneș la soare, fără a băga în seamă puhoiul de lume care se zgâiau la ei de dincolo de gard. Garduri prin care trece curent, trebuie specificat, panouri de avertizare în acest sens fiind puse peste tot, în zona animalelor de pradă.

O agitație deosebită s-a produs la "colivia" imensă în care este cazat un vultur. Așezat la nici un metru distanță de cei peste zece spectatori, vulturul și-a deschis larg aripile, pentru câteva minute, încercând să impresioneze audiența. Ceea ce a și reușit, picii prezenți lipindu-se, speriați, de părinți.

Aflat în spatele unor imense geamuri, un lup alb își făcea antrenamentul, încercând să surprindă o veveriță imprudentă. Cu toată viclenia sa, lupul nu a reușit să o surpindă pe amatoarea de alune, care s-a urcat rapid într-un copac. Lecție de supraviețuire predată pe viu, copiilor care se uitau fascinați cum sălbăticiunea s-a strecurat, fără ca să fie observat, până aproape de simpatica veveriță.

Într-una dintre zonele centrale, poneii se jucau bucuroși de soare, iar peste drum, un cârd de rațe, neaoșe, românești, făceau o gălăgie ca pe iazul lor de la țară. Din peisaj nu lipseau nici caprele, pentru ca senzația că te afli în vizită la o gospodărie de la munte, să fie cât mai completă.

Dealtfel, impresia generală, spusă șoptit de cei care ieșeau din Grădina Zoologică, era una de dezamăgire. Oamenii nu înțelegeau unde s-a evaporat elefantul și de ce copiii nu au putut să vadă girafa, maimuțele, sau șerpii. În plus, pe unele dintre alei mirosea ca în grajd, iar spațiul verde din jurul cuștilor era destul de neîngrijit.

Cu siguranță, însă, cei mici vor avea ce povesti colegilor de școală, chiar și online, mai ales că mulți și-au exersat talentele de fotograf.