Capitala a revenit marți la parametrii săi „normali” de raportare a noilor cazuri zilnice de COVID-19, adică o cifră situață la peste 200. Așa se face că după cele 168 de noi cazuri anunțate pentru luni, 14 septembrie, 24 de ore mai târziu s-au raportat 214 noi infectări.

O cifră foarte apropiată de cele anunțate pentru duminică, 13 septembrie, când am avut 232 de noi cazuri, sau cea de sâmbătă, când am anunțat 220 de noi bucureșteni îmbolnăviți.

Recordul metropolitan de îmbolnăviri rămâne cel înregistrat pe 5 septembrie, când am avut  352 de cazuri!

Pe de altă parte, acum o săptămână în București se înregistrau 257 de noi infectări, cu 43 mai multe decât cele de azi.

Iată comparația cazurilor din București, în ultimele zile

Luna septembrie e una ce a debutat cu două zile consecutive în care am avut sub pragul de 100 de noi infectări în Capitală (83 pe 1 septembrie, 97 pe 2 septembrie), dar a continuat mai apoi cu rezultate neașteptat de mari, inclusiv cu recordul local al infectărilor.

Ca atare, Bucureștiul rămâne astfel liderul detașat al topului cu cel mai mare număr de îmbolnăviri, la nivel național: 13.861 de bolnavi.

Județul Suceava e al doilea în top, cu 5.882 de persoane bolnave, adică sub jumătate din numărul infectărilor din București. Iar rata îmbolnăvirilor din această zonă de nord a țării este constant scăzută. Astăzi, spre exemplu, a raportat 53 noi cazuri.

Județul Argeș e și azi principalul focar din sudul țării, după București, desigur, și al treilea pe plan național, cu cele 5.286 cazuri totale, dintre care 18 înregistrate azi. Foarte aproape de „podium” se află Brașovul, cu cele 5.217 persoane infectate, dintre care 42 sunt noi raportări.

Presiunea rămâne constantă în județul Prahova, care marți a raportat o „producție” de  43 noi infectați (5.017 de cazuri per total). În top mai intră și Dâmbovița, 22 de noi cazuri (3.524 de cazuri, la total), Timiș, cu un total de 3.153 de infectări, dintre care doar 32 azi, și Vrancea, cu  doar 5 noi cazuri, dar cu un total inferior, de 2.533 de persoane infectate.

Galațiul, în schimb, are 3.658 de cazuri la total și 18 de noi infectări. 

La polul opus, județele Satu Mare și Sălaj au cele mai puține cazuri la total, 447, respectiv 509. Sătmărenilor li s-au adăugat azi nouă cazuri noi, în timp ce sălăjenii au raportat pentru marți zece noi cazuri de infectări.

Statistică plasează astfel aceste județe în cel mai bun raport cu noul tip de coronavirus, dintre toate județele țării.

Județul Dolj nu a raportat vreun caz nou azi, în timp ce județele Vrancea și Mureș au anunțat fiecare, doar câte cinci noi cazuri de îmbolnăviri.