"Bancherul" percepea lunar dobânzi cuprinse 300 și 500 de euro, la 1.000 de euro împrumutați.

Ani de zile a fost torturat un cuplu din Sectorul 4, de un cămătar fără scrupule. După ce au făcut greșeala de a împrumuta 1.000 de euro, cei doi s-au văzut ulterior obligați, sub diverse amenințări, să plătească în fiecare lună, ani de zile la rând, dobânzi de cel puțin 300 de euro.

După ce a fost tâlhărită chiar în fața blocului în care locuiește, femeia terorizată de cămătar nu a mai rezistat și a sesizat Poliția.

“La  data de 11 august a.c., poliţiştii Secţiei 26 au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că, la data de 29 iulie 2020, în jurul orei 11.00, un bărbat pe care îl cunoştea,  prin ameninţări cu acte de violență fizică și cu moartea, i-a smuls geanta iar din interior un portofel în care se afla suma de 800 lei și telefonul mobil, în timp ce se afla în fața blocului de domiciliu, în sectorul 4.

În urma investigaţiilor desfăşurate a rezultat că victima, împreună cu partenerul său, în urmă cu cinci ani,  au împrumutat 1.000 de euro, cu dobândă tip camătă, de la bărbatul în cauză, ulterior acesta,  în perioada 2018 – 2020, recurgând la ameninţări cu moartea și cu acte de violență fizică asupra celor doi, pentru a îi remite lunar sume de bani cuprinse între 300 și 500 de euro, reprezentând un folos patrimonial injust cu titlu de camătă lunară pentru împrumutul solicitat.

Din extinderea cercetărilor a rezultat presupunerea rezonabilă că alte trei persoane  sunt victime ale infracţiunii de camătă", se precizează într-un comunicat al Poliției Capitalei.

Ieri, polițiștii bucureșteni au efectuat patru percheziţii, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Giurgiu, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie pentru cauză, precum și obiecte contondente și un pistol tip airsoft. Cămătarul a fost depistat şi condus pentru audieri la sediul Secţiei 24 de Poliţie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, şantaj şi camătă, cu cel în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.