Frontierele din Oman au fost închise din martie, dar după aproape șapte luni de luptă împotriva pandemiei de coronavirus, țara se va redeschide pentru zboruri internaționale.

De la 1 octombrie, turiștii vor avea voie să viziteze Omanul, dar lista oficială a țărilor permise nu a fost încă publicată. Unele companii aeriene din Orientul Mijlociu, inclusiv Emirates, au început deja să planifice zboruri către capitala țării, Muscat.

Ca și în alte aeroporturi din întreaga lume, terminalele de la Aeroportul Internațional Muscat au fost echipate cu semnalizatoare pentru sănătate și siguranță, dozatoare de dezinfectant pentru mâini și panouri din plastic la controlul frontierelor și la ghișeele de bilete de avion. Călătorii trebuie să poarte măști și li se va verifica temperatura, iar în aeroport a fost pus în aplicare un sistem cu sens unic. Cetățenii și rezidenții locali, care s-au întors cu zboruri speciale de repatriere, au fost obligați să stea în carantină timp de două săptămâni, dar nu este clar dacă acest lucru va fi valabil și pentru sosirile internaționale în octombrie.

Oman, o țară liniștită, învecinată cu Emiratele Arabe Unite, este socotită un colț de Rai, cumva uitat al Peninsulei Arabe, cu minuni naturale, precum „Marele Canion al Arabiei”. Întreaga țară a primit aproximativ trei milioane de vizitatori anul trecut, comparativ cu aproape 17 milioane care au vizitat Dubaiul.

Înainte de pandemie, Omanul făcuse mișcări pentru a se conecta la vecinii săi regionali, pentru a deveni mai accesibil. În 2019, sistemul de transport public din Dubai a inițiat o rută de autobuz, care se termină în Muscat, iar țara a rămas un hub de tranzit pentru călătorii din regiune care doresc să viziteze Qatarul, țară blocată de Arabia Saudită, EAU și alte state arabe începând cu 2017. De asemenea, procesul de solicitare a vizelor din Oman a devenit și online, de anul trecut, făcând procesele de intrare în țară mai rapide și mai ușoare.