În pandemie sunt recomandate călătoriile 3D, vizitele şi audiţiile virtuale.

Între cele mai frumoase locuri din ţară, o vizită la Castelul Corvinilor din fotoliu este fascinantă. Acum, Castelul Corvinilor, al celui mai strălucit rege al Ungariei, Matia Corvin, poate fi vizitat în 3D.

Prima fortificaţie de piatră de la Hunedoara a fost datată de majoritatea cercetătorilor în secolul XIV (Gheorghe Anghel), deşi există specialişti care atribuie castrul regal primei jumătăţi a secolului XV (Elemér Mályusz, Adrian Andrei Rusu, Radu Lupescu).

Această primă fortificaţie avea o formă elipsoidală, cu capetele de nord şi sud ascuţite, marcate de piatra de talie. Zidurile, cu grosimi de până la 2 metri, au fost construite din blocuri de calcar dolomitic şi piatră de râu, direct pe stânca nativă.

Considerat de specialiști drept cel mai bine conservat monument medieval din sud-estul Europei, Castelul Huniazilor este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România.

Monumentul are un farmec aparte datorat stilurilor de construcţie diverse, a prezenţei unor inovaţii în plan militar şi civil, precum şi vieţii tumultoase de curte care l-a animat vreme de peste 400 de ani.