Peste 3 miliarde de lei au fost alocate de autoritățile centrale pentru gestionarea crizei generate de coronavirus, a declarat ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, potrivit căruia vor mai fi efectuate și alte cheltuieli legate de COVID-19 în următoarea perioadă.

„Până acum ne-a costat 3,1 miliarde lei, sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus, asta înseamnă la cinci luni, nu am pus luna iunie“, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24. 

El a spus că în această sumă sunt incluse toate costurile generate de măsurile adoptate pentru a gestiona criza sanitară, mai puţin banii în plus promişi medicilor, sume care nu au fost plătite încă. „Vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare“, a precizat Cîțu. 

Ministrul Finanțelor a explicat că nu poate fi eliminat în totalitate efectul crizei de coronavirus, însă acest efect negativ asupra economiei poate fi minimizat. În plus, Florin Cîţu a afirmat că există date care arată că încasările la buget în luna iunie a acestui an ar putea fi mai mari decât cele din luna iunie a anului trecut, el mulţumind firmelor care au contribuit cu taxe la buget.