Astăzi, 29 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă din sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020. Din cei 192 de candidați înscriși pentru susținerea probei de Limbă și literatură română au fost prezenți 170 de candidați, iar doi candidați au beneficiat de recunoașterea probei. Datele Ministerului Educației mai arată că nu s-au prezentat 20 de candidați.

Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Următoarea probă, cea de la Matematică, va avea loc mâine, iar ultima probă, la Limba și literatura maternă, va fi susținută miercuri, 1 iulie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen și vor fi anonimizate. 

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. 

În acest caz, candidații completează, semnează și transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.