Miron Mitrea (64 de ani), fost ministru al transporturilor, deputat şi senator, consideră că, prin încheierea unei alianţe cu USR – PLUS, PNL va pierde alegerile în Bucureşti.

Traian Băsescu are un partid care a scăzut sub pragul electoral, nu e el preşedinte, ci Eugen Tomac, pe care cred ca 90% din populaţia României nu cred că-l cunoaşte. Un tip de bun simţ, dar care nu are scânteie politică, nu are, săracul, nu transmite. (...) Spre deosebire de Traian Băsescu, despre care un operator îmi spunea că îl iubeste camera, ştie să transmită. Cu Tomac in frunte, s-a dus PMP, va pierde alegerile locale, nu va câştiga mai nimic, la parlamentare 3%, s-a şters. Atunci Traian Băsescu vine cu ideea să aibă dreapta un candidat unic - Nicuşor Dan (...) PNL hotărăşte să-l sprijine pe Nicuşor Dan doar ca sa nu fie Gabriela Firea primar general al Capitalei. Nu îi înţeleg deloc. Dacă mergea PNL cu un candidat la Bucureşti şi şase candidaţi la sectoare, tot mai ciupea un primar, doi de sector. (...) Şi îl dai afară şi pe Băsescu de la masă, că fiind şase sectoare, voia şi el două sectoare, îl sprijinea pe Nicuşor Dan şi facem o horă şi în toamnă am şi eu o şansă. Simţea că va fi înlăturat şi a început să ameninţe, să şantajeze: «Dacă nu mă luaţi pe mine cu PMP în alianţă, eu am sa candidez». (...) Nu ştiu dacă va candida sau nu, dar cred că, dacă nu va candida, PMP e istorie şi toată moştenirea lui Băsescu va fi limitată la tăierea salariilor şi pensiilor. Dacă va candida, riscă să ia un scor suficient de mare pe Bucureşti ca să se pună din nou în schemă. E un ticălos care ştie să facă politică, simte electoratul, populaţia, e un ticălos simpatic şi populatia îl votează. (...) Dacă Băsescu intră în joc, jocul va fi între Firea şi el”, a spus Miron Mitrea, la Realitatea Plus.

Miron Mitrea despre şansele alianţei dintre PNL şi USR-PLUS la sectoare

Sectorul 1: Nu o cunosc foarte bine pe Clotilde Armand. Este europarlamentar. Ce nu mi-a placut, nu o simpatizez, nu o antipatizez: USR se comportă ca orice partid îmbătrânit în rele, are o gaşcă de câţiva oameni şi care trebuie să fie pe toate funcţiile. Clotilde Armand e europarlamentar, ea e buna şi de primar la Sectorul 1. Asta arată că partidele noi nu scapă de vechile metehne. La Sectorul 1, Daniel Tudorache e greu de bătut, după părerea mea. A făcut treabă, e harnic, aleargă în teritoriu, e muncitor, are şi defecte ca orice om, dar e un om care se ocupă.

Sectorul 2: A intrat în joc Onţanu, care şi-a rezolvat problemele penale, îl va sprijini PSD. Nu cred că Onţanu se încurcă în cineva, la Primărie... Dan Cristian Popescu, pe care PNL l-a dat la o parte, nu înţeleg de ce, pentru acest domn Radu Mihaiu. Pentru că, cu Cristi Popescu la Sectorul 2, PNL putea să câştige alegerile.

Sectorul 3:  Îl avem deja pe Negoiţă, care mi-e profund antipatic, dar care a fost un primar care a făcut o treabă serioasă, e respectat. A intrat Bădulescu, un om serios, puternic. Adrian Moraru (PNL) e tânăr, nu îl ştiu. Dacă iese pe locul trei cred că va fi un succes pentru el.

Sectorul 4: E Simona Spătaru de la PLUS, nu am auzit, sper să fiţi primar.

Sectorul 5: Cristian Băcanu nu cred că intră între primii trei. Daniel Florea, actualul primar, profesor, se mişcă destul de bine, a învăţat să lucreze bine cu presa, face parte din lupii tineri pe care i-a pus PSD pe masă. Daca vine peste el Cristian Popescu Piedone, e greu, politician de mare anvergură, nu l-aş subestima.

Sectorul 6: E Ciprian Ciucu, nu am auzit de el. Se bate cu Gabriel Mutu, despre care lumea crede că are mai puţine şanse că este mut, nu îi place să vorbeasca mult. Eu stau în Sectorul 6, nu prea sunt multe de reproşat domnului Mutu.

Ca să pierzi Bucureştiul, să nu te baţi, mi se pare o greşeală strategică. Înţeleg logica din spate: exista o convingere în staff-urile de campanie că votul va fi eminamente politic şi atunci dacă punem la un loc PNL cu USR-PLUS vom câştiga. PNL a vrut să piardă Bucureştiul...De ce?! Nu ştiu. Pierdut Bucureştiul, moţiune de cenzură, trântit Guvernul, intrat în parlamentare, 20 şi ceva la sută, victorie mare...”, a mai adăugat Miron Mitrea.

Fostul ministru Miron Mitrea e de părere că prin alianţa cu USR-PLUS, PNL va pierde Bucureştiul. Acesta a adăugat apoi că dacă fostul preşedinte Traian Băsescu va candida pentru primăria Capitalei, atunci războiul va fi între acesta şi Gabriela Firea, fără ca Nicuşor Dan să intre în ecuaţie.
Citeste mai mult: adev.ro/qehj4q