Tradiția spune că bradul trebuie să fie împodobit în Ajunul Crăciunului, mai exact în seara de 24 decembrie.

Bradul de Crăciun este unul dintre cele mai importante simboluri ale sărbătorilor de iarnă. El semnifică viaţa oferită de Hristos, “darul suprem al lui Dumnezeu pentru omenire”

Există câteva detalii care nu trebuie să lipsească din niciun brad din casă, pentru că semnifică ceva aparte:

  • Steaua din vârful bradului - reprezintă speranța omenirii care strălucește, un semn ceresc al profeției îndeplinite demult.
  • Lumânarea - Recunoștința noastră, a tuturor, pentru steaua din Betleem.Se spune căduce lumina și căldura în case.
  • Culoarea roșie - fie că vorbim de globuri ori beteală, culoarea roșie simbolizează sacrificiul pe care Mântuitorul l-a făcut pentru noi toți.
  • Clopoțelul - simbolizează venirea pe lume a pruncului Iisus.

De sărbători, darurile trebuie aşezate sub el în semn de recunoştinţă, iubire, iertare, ascultare reciprocă şi de primire a vieţii “perene” pe care ne-a dăruit-o Dumnezeu.

Se spune că în ziua în care Fecioara Maria l-a adus pe lume pe Iisus Hristos, un artist foarte sărac era în trecere pe lângă ieslea de la Betleem şi a hotărât să-l viziteze pe micul prunc. Cum nu avea niciun cadou, ezita, dar s-a gândit să jongleze cu mingile. Jocul său l-a făcut pe Iisus să râdă. Tocmai de aceea, pomul vieţii se împodobeşte în fiecare an cu globuri frumos colorate, acestea devenind cele mai importante decoraţiuni. În funcţie de culorile globurilor cu care îţi împodobeşti bradul, anul viitor îţi va aduce mult noroc, sănătate şi realizări profesionale.

Albul redă echilibrul şi bucuria

Puritatea şi inocenţa, simbolizate de albul zăpezii, trebuie să se reflecte în fiecare an din globurile bradului tău. Totodată, această culoare reprezintă smerenia şi bunătatea. Albul îţi va aduce, în anul care vine, echilibrul de care ai nevoie, bucuria, fericirea şi înţelepciunea. Pe lângă decoraţiunile albe, poţi folosi şi unele argintii, care îţi vor aduce bucuria sărbătorii Crăciunului.

 

Roşul te face mai puternic

Culoarea care se regăseşte în costumul lui Moş Crăciun este un simbol religios al focului, iubirii şi dăruirii. Dacă îţi decorezi bradul cu globuleţe roşii, vei atrage tot mai mulţi oameni iubitori pe lângă tine şi îţi vei lărgi grupul de prieteni pe care poţi conta la greu. Prin forţa, puterea şi strălucirea lui, roşul are acţiuni binefăcătoare, mărindu-ţi puterea voinţei, a curajului şi a împlinirii sufleteşti.

Verdele aduce bunăstare

Culoarea cetinii de brad trebuie să se regăsească în fiecare an în ornamentele din pom. Simbol consacrat al tinereţii, vieţii şi bunăstării, verdele îţi aduce spor în casă, linişte în familie, stabilitate financiară şi economică, precum şi realizări în plan profesional.

Albastrul dă sănătate şi te ţine departe de spiritele rele

Globuleţele albastre sunt indispensabile. Albastrul cerului care se află pe astfel de decoraţiuni dă stil bradului şi îţi aduce multă linişte psihică, sănătate şi putere de cucerire. În plus, globurile albastre te ţin departe de spiritele rele.

Auriul poartă noroc la bani

Este culoarea luminii, a perfecţiunii spirituale şi a aurei sfinţeniei. Auriul folosit la realizarea icoanelor trebuie să decoreze şi materialele din care sunt confecţionate globurile pentru brad. Dacă eşti un bun credincios, auriul îţi va alunga stările de teamă şi îţi va aduce succes financiar.