Un club vrea să creeze o zonă exclusivistă pe Bondi Beach, din Sydney, socotită cea mai atractivă plajă din lume.

Plaja Bondi, una dintre mândriile Australiei, ar putea fi privatizată parțial anul viitor dacă planurile vor fi aprobate de guvernul local din Sydney. Amalfi Beach Club, o afacere locală numită după o faimoasă secțiune a coastei italiene, dorește să înființeze o zonă exclusiv pentru membrii lui, unde clienților li s-ar servi mâncare și băuturi în parcele delimitate de distanțarea socială pe nisip.

Propunerea a fost lansată inițial în luna mai, dar autoritățile au respins-o. Însă compania susține că, deoarece călătoriile internaționale sunt în prezent interzise în Australia, din cauza pandemiei de coronavirus, această experiență ar aduce un gust al Mediteranei mai aproape de Antipozi și de aceea a prezentat din nou propunerea, cu mențiunea că proiectul va funcționa între februarie și mai 2021.

„Vara aceasta călătoriile internaționale vor fi limitate”, a scris compania în petiție pentru a obține sprijin local. „Cei care ar fi putut să petreacă în obișnuitele destinații de plajă europene, în timpul iernii noastre, vor petrece la anul în Australia, sprijinind astfel economia locală. Cu toate acestea, localnicii din Sydney nu trebuie să se îngrijoreze, deoarece le vom aduce aerul european aici. Pe lângă sărbătorirea minunatei noastre plaje Bondi într-un mod nou, vibrant și sofisticat, care va ajuta la refacerea reputației sale internaționale într-o lume post-COVID-19, Amalfi Beach Club va fi un adjuvant important pentru afacerile locale în încercarea de a genera un venit ”, se arată în petiție.

Plaja Bondi a fost închisă pentru câteva săptămâni în martie și aprilie, la vârful pandemiei, după ce grupuri mari s-au adunat în ciuda reglementărilor sanitare. Ulterior a fost construit un centru de testare COVID-19 în parcarea plajei, iar accesul a fost permis.