Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că examenele din acest an școlar vor fi susținute la datele deja planificate, însă tematica ar putea fi adaptată, în funcție de materia predată de profesori și asimilată de elevi.

"Între predarea online și ce se întâmplă la clase este o diferență. Sunt pierderi generate, care vor necesita un număr de ore remediale (n. red, - de recuperare). Aceste pierderi trebuie identificate, sunt diferențe în funcție de zonă, de școală și de elev", a declarat Cîmpeanu, la Digi24.

Ministrul Educației consideră că România s-a descurcat mai bine decât alte țări, în ceea ce privește școala online, în perioada pandemiei.

"Am avut mai multă înțelegere în România față de alte țări, chiar cu sisteme mai avansate. Au fost țări europene care au avut dificultăți mai mari în predarea online. În România, cadrele didactice, deși nu au avut întotdeauna echipamentele necesare și resurse au închis cu bine 2020 și sunt convins că vor face asta și în anul școlar 2020 – 2021", a explicat Sorin Cîmpeanu.