Șapte grădinițe, trei creșe și două grădinițe sociale funcționează, în această vară, pentru mii de copii din Sectorul 6.

Părinții din Sectorul 6 care trebuie să meargă la serviciu și nu au cu cine să-i lase pe cei mici, îi pot înscrie la grădinițe, care vor fi deschise după un program special gândit, în actuala stare de alertă.

Astfel, în luna iulie se redeschid  Grădinița nr. 250, Grădinița nr. 218, Grădinița “Prichindel” și Grădinița nr. 40, iar în luna august Grădinița nr. 274 și Grădinița “Fulg de Nea”.

Pentru luna iulie, edilii au estimat un număr necesar de 600 de locuri, din care, până în prezent, s-au ocupat 578, iar pentru august 500 de locuri, 484 de copii fiind deja înscriși.

“Suntem pregătiți, am verificat deja aplicarea măsurilor de prevenție și siguranță la o parte din cele 27 de unități din Sectorul 6 și am decis deschiderea celor cu o curte generoasă, amplasate în zone diferite ale sectorului, pentru accesul facil al tuturor membrilor comunității.

Totodată, se realizează igienizarea și curățarea zilnică a tuturor spațiilor, a mobilierului, a jucăriilor și locurilor de joacă. Accesul micuților și al personalului se face în condiții de strictă securitate, asigurându-se circuite separate, spații distincte pentru fiecare grupă de copii, atât în interior cât și în exterior”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Autoritatea locală Sector 6 asigură în unitățile pe care le administrează toate materialele necesare combaterii răspândirii virusului SARS-CoV-2: măști și mănuși de unică folosință, dispensere cu dezinfectant, termoscanere, săpun și prosoape de hârtie, iar în spațiile închise se va realiza zilnic dezinfecția prin nebulizare, dau asigurări reprezentanții primăriei.