Constantin-Florin Mitulețu-Buică a aflat rezultatul pozitiv al testării chiar de ziua națională a României. Acesta va vota prin intermediul urnei mobile.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate ieri, 1 decembrie 2020.

Într-un comunicat al AEP se menționează faptul că în ziua anterioară, pe 30 noiembrie, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19, la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieșit negativ.

“Precizăm că președintele instituției își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferință, iar atribuțiile deținute în cadrul Autorității vor fi preluate de vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda.

Dat fiind acest context, președintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) și dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfășurarea acestora să aibă loc în condiții optime, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară care se impun”, se mai spune în comunicatul AEP.