Islanda a introdus procese de testare mai stricte pentru călători, pentru a proteja țara de infecțiile în creștere și pentru a oferi localnicilor și vizitatorilor mai multă liniște și siguranță.

Vizitatorii vor trebui să fie supuși unui dublu test, primul urmând să aibă loc la graniță și al doilea câteva zile mai târziu. În așteptarea rezultatelor celui de-al doilea test, vizitatorii trebuie să fie supuși carantinei de cinci sau șase zile.

Guvernul islandez și-a actualizat sfaturile pe 16 august, menționând că toți pasagerii care sosesc în Islanda începând cu 19 august pot alege să fie testate dublu pentru COVID-19 sau să stea în carantină timp de două săptămâni.

Pasagerii vor plăti I5.000 ISK (112 USD sau 99 Euro) pentru primul test, dar al doilea test este gratuit. Copiii născuți în 2005 sau mai târziu sunt scutiți de testare și carantină. Călătorii nu vor avea voie să aducă rezultatele testelor din țara de origine.

Aplicație pentru urmărirea contactelor

Primul ministru al Islandei, Katrin Jakobsdottir, a redeschis țara vizitatorilor pe 15 iunie. Anterior, pasagerii au fost testați doar o dată, dar creșterea numărului de infecții cu noul coronavirus atât în ​​Islanda, cât și în restul lumii a determinat guvernul să introducă măsuri suplimentare de sănătate și securitate.

Călătorii vor trebui, de asemenea, să completeze un formular de pre-înregistrare înainte de a ajunge și să respecte regulile privind controlul infecțiilor. Toți vizitatorii sunt, de asemenea, încurajați să descarce aplicația de urmărire a contactelor, Rakning C-19.

Guvernul islandez a precizat că 40% din populația Islandei folosește aplicația de urmărire a contactelor. Aplicația a fost dezvoltată cu măsuri de confidențialitate, cu datele locației stocate local pe dispozitivul utilizatorului, cu excepția cazului în care sunt lansate în scopuri de urmărire, dacă și când este descoperită o infectare.