Terminalele de comandă pentru taxi vor fi scoase din funcțiune, începând de astăzi, la aeroportul Henri Coandă.

Dacă reveniți în țară, pe aeroportul Henri Coandă, aveți grijă în ce taxi vă urcați. O cursă până în oraș, vă poate costa mai scump decât cea cu avionul.

De astăzi, cine nu cască ochii, va deschide larg punga: au fost trase din priză terminalele de comandă pentru taxi. Ceea ce înseamnă că veți găsi la ieșirea din terminalul sosiri tot felul de rechinași, care negociază prețul curselor, chiar dacă au înscris pe portiere un tarif modic.

Se revine, practic, la situația din anii 2010, când trebuia să negociezi cu zece șoferi de taxi, pentru a găsi unul care să accepte o cursă spre oraș.

Autoritățile care dispun și gestionează situația spun că “pasagerii vor avea la dispoziție autoturismele taxi cu prețul maxim de 2,29 lei/kilometru, care pot fi găsite în stația din fața aerogării sosiri.

Acestea vor funcționa conform legii și la fel ca pe marea majoritate a aeroporturilor lumii, pe principiul primul venit, primul plecat în cursă”.

Realitatea este, însă, cu totul alta: primele taxiuri de la sosiri aparțin șoferilor cu lipici la oamenii de ordine, iar tarifele pentru o cursă cu taxiul pot depăși costul cursei cu avionul.

Desigur, există și varianta ridesharing, gen UBER sau BOLT, unde plata se face prin card, iar ordinea preluării curselor se face prin intermediul unui soft care ține cont de timpul de așteptare al șoferilor.