Terasele, cluburile, barurile și sălile ce găzduiesc jocuri de noroc din București și alte șapte județe își vor schimba de mâine programul. 

Decizia a fost anunțată sâmbătă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) și intră în vigoare duminică, 2 august, de la ora 12.00.

Ea a fost semnată de președintele CNSU, Ludovic Orban, care este și premierul țării. 

Cele șapte județe sunt exact cele mai afectate de actuala pandemie de COVID-19 și anume Argeș, Brașov, Prahova, Dâmbovița, Galați, Ilfov și Constanța. 

De asemenea, Bucureștiul, cel care conduce topul național al persoanelor infectate cu COVID-19 în funcție de zonă, nu putea lipsi din această hotărâre.

Ca urmare, de duminică, 2 august, terasele, cluburile, barurile și sălile de păcănele vor funcționa după programul zilnic 6.00 - 23.00.

În intervalul amintit mai sus, unitățile care servesc produse alimentare și/sau băuturi alcoolice și nealcoolice nu vor mai putea face acest lucru.

Măsura, valabilă 14 zile, ar putea fi prelungită, în funcție de situația evoluției pandemiei.

În lumina acestei noi decizii a CNSU, luată chiar la începutul lunii tradiționale de efectuare a concediilor de odihnă, perioada vacanței estivale din acest an capată o nuanță aparte.

Terasele din Centrul Vechi al Capitalei, dar și cele din zona Litoralului vor resimți din plin efectele acestei decizii, în special în zilele și serile de weekend.