Documentarul „Casa cu păpuşi”, debutul în regie al directorului de imagine Tudor Platon, va avea premiera internaţională la Festivalul de Film de la Sarajevo, care va avea loc între 14 şi 21 august.

Producţia semnată de microFilm şi Film Cartel a fost inclusă în competiţia de documentare în cadrul celei de-a 26-a ediţie a prestigiosului eveniment.

„Casa cu Păpuşi”, o incursiune într-un univers special - vacanţa anuală a unor femei în vârstă de 70 de ani, va fi proiectat în avanpremieră naţională în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, în secţiunea „Zilele Filmului Românesc” (31 iulie - 9 august, Cluj-Napoca).

Departe de bărbaţi şi de lumea dezlănţuită, Cica, Nana şi prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viaţă cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreţine iluzia că pentru ele timpul nu a trecut şi că sunt aceleaşi fete tinere, frumoase şi îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.

Tudor Platon este director de imagine, absolvent al secţiei de imagine de film din cadrul UNATC Bucureşti.

Filmografia lui cuprinde scurtmetraje precum „Cadoul de Crăciun” (regia Bogdan Mureşanu, aflat pe lista scurtă pentru o nominalizare la Oscar 2020), „Toate fluviile curg în mare” (regia Alexandru Badea, selectat la Cinéfondation, Cannes 2016) şi lungmetrajul „Să nu ucizi” (regia Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru, selectat în competiţia oficială la Varşovia 2018).

„Casa cu păpuşi” face parte dintr-un proiect mai amplu şi foarte personal despre familia lui.

În film apar Viorica Crăciun, Ileana Crăciun, Elena Laslu, Ana-Maria Bondar şi Aura Chindea.

Tudor Platon semnează regia, scenariul şi imaginea, montajul a fost realizat de Natalia Volohova Deliu, iar de sunet s-a ocupat Ştefan Azaharioaie. Producători sunt: Carla Fotea, Ada Solomon, Tudor Platon şi Alexandru Solomon.

„Casa cu păpuşi” este o producţie microFILM şi Film Cartel în co-producţie cu 1TV Neamţ.