Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că elevii și profesorii ar putea fi chemați la școală sâmbăta, pentru a recupera materia pierdută, potrivit Europa FM.

Cîmpeanu spune că va fi nevoie de activități remediale în toate unitățile de învățământ din România, în urma perioadei în care cursurile s-au desfășurat online.

„Printre cele 7.203 școli nu este nici una care să spună că nu are nevoie de nici un fel de acțiune remedială. Sunt convins că fiecare profesor va trebui să se implice în aceste acțiuni remediale într-o măsură mai mare sau mai mică. Am căzut de acord că trebuie făcute față în față. Acțiunile remediale trebuie făcute peste programul  specific clasei aferent semestrului 2. Deci este clar că trebuie să vină mai multe ore la școală. Pot însemna și ore pe parcursul zilelor de sâmbătă, dar vom vedea care e disponibilitatea în funcție de specificul fiecărei școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educației a precizat toate cadrele didactice vor primi remunerație suplimentară pentru cursurile de educație remedială și au fost găsite deja fonduri necesare din partea Uniunii Europene, în valoare de 30 de milioane de euro.