Alianța USR-PLUS Buzău a desemnat candidații pentru alegerile parlamentare din decembrie, pe primul loc la Camera Deputaților aflându-se Emanuel Ungureanu, actual deputat USR de Cluj, iar lista de la Senat va fi deschisă de Mihai Răzvan Moraru.

Formațiunea politică a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, lista completă a candidaților pentru filiala din Buzău.

Pentru Camera Deputaților există următorii candidați:

  • Emanuel Ungureanu
  • Denisa Coban
  • Marius Suditu
  • Daniela Badea
  • Lăcrămioara Minciună
  • Corneliu Baldovin
  • Adriana Susma

Pentru Senat există următorii candidați:

  • Mihai Răzvan Moraru
  • Liliana Şerbănică
  • Ramona Fătu

"Decizia filialelor USR şi PLUS Buzău de a-l invita pe Emanuel să deschidă lista candidaţilor din judeţ alături de Mihai Moraru arată hotărârea noastră de a propune buzoienilor o listă credibilă care să confirme asumarea pentru o altfel de politică. Emanuel Ungureanu a fost printre cei mai activi deputaţi din actuala legislatură şi trebuie să continue munca din Parlamentul României. În calitate de deputat a efectuat vizite neanunţate în peste 80 de spitale din ţară în ultimii ani, constatând şi denunţând public situaţia precară a sistemului sanitar. O situaţie pe care o regăsim şi în judeţul Buzău, unde avem spitale total nepregătite pentru a oferi servicii medicale de calitate sau pentru a oferi asistenţă medicală de calitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 sau care au alte afecţiuni", a declarat președintele USR Buzău, Irinel Cârstea.

Emanuel Ungureanu, care în prezent ocupă și funcția de vicepreședinte al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților a mulțumit colegilor săi de la Buzău și a declarat că va încerca să îi convingă pe buzoieni că politica este un mijloc de rezolvare a problemelor.
"Mă onorează încrederea şi susţinerea colegilor mei din Alianţa USR PLUS Buzău care mă sprijină să reprezint comunitatea buzoienilor în următorii patru ani în Camera Deputaţilor. Sunt convins că voi lucra alături de colegii mei din USR PLUS Buzău ca o echipă puternică şi vom convinge buzoienii că noi înţelegem politica ca un mijloc de a rezolva problemele oamenilor şi de a-i reprezenta cu cinste şi demnitate. Am venit cu entuziasm şi energie bună să sprijin sistemul sanitar din Buzău, să ofer soluţii pentru tinerii care vor să găsească un trai decent în acest judeţ şi să lupt împreună cu oamenii de bună-credinţă din Buzău împotriva corupţiei din administraţia publică locală", a afirmat Ungureanu.

La rândul său, președintele PLUS Buzău, care va deschide lista la Senat, le-a mulțumit colegilor săi pentru încredere și i-a asigurat pe buzoieni că toate echipa USR-PLUS se va implica pentru construirea unei comunități puternice.

"În 11 ani de antreprenoriat m-am lovit de foarte multe ori de legi neadaptate nivelului de dezvoltare al societăţii, de vidul legislativ sau de o supralegiferare. Proiectele pe care mi le asum şi pe care le voi propune în Parlament sunt axate pe axe principale: măsurile antisărăcie, susţinerea antreprenoriatului şi a IMM-urilor mici şi medii, dezvoltarea agriculturii şi susţinerea mediului rural, educaţie şi sprijinirea copiilor defavorizaţi, dezvoltarea zonei turistice a judeţului Buzău, pentru a avea obiective incluse în lista zonelor de interes naţional. Le mulţumesc colegilor pentru încrederea acordată şi îi asigur pe buzoieni de toată implicarea echipei USR PLUS pentru ne construi o comunitate puternică", a declarat Moraru Mihai Răzvan.