În total, 216 elevi s-au înscris la sesiunea specială a Evaluării Naționale de anul acesta, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației. 

Examenul începe luni, 29 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română, la care s-au înscris 192 de candidați. 

Mai departe, marți, 30 iunie, 206 candidați vor susține proba la Matematică, iar miercuri, 1 iulie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă cu doar 9 candidați înscriși.

Probele încep la ora 9:00 și se vor desfășura în 60 de centre de examen din 37 de județe. Potrivit situațiilor transmise de către inspectoratele școlare, la nivelul județelor Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinți și Tulcea nu au fost situații care să determine organizarea acestei etape speciale.

Primele rezultate se vor  afișa  joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen și vor fi anonimizate.

Contestațiile pot fi depuse în ziua de 2 iulie, în intervalul orar 14:00 - 20:00. 

Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. 

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții sau reprezentanții legali ai acestora. 

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video și sunt organizate cu respectarea măsurilor de prevenție în contextul pandemiei COVID-19.