Medicamentul despre care se spune că ar combate Covid 19 costă din ce în ce mai mult, la aproape orice magazin farmaceutic.

De câteva zile, prețul banalului Paracetamol a început să fie din ce în ce mai mare, indiferent de firma producătoare, sau de lanțul de farmacii care vinde acest tip de medicament.

Deși este, încă, ieftin, față de alte analgezice, de când prin presă au tot apărut articole în care diferiți medici spun că Paracetamolul ajută în tratamentul Covid-19, prețul bulinei magice a început să urce, în unele farmacii fiind chiar dublu, față de cel la care se vindea în urmă cu două-trei săptămâni. La "Dona", de exemplu, pe Șos. Pantelimon, o cutie de Paracetamol se vinde cu 4,7 lei, față de 2,2 lei cu ceva zile în urmă, la fel ca și la unele dintre farmaciile Catena, care, probabil, au terminat stocurile vechi.

Până și la „Farmacia Tei”, considerată a avea cele mai mici prețuri din Capitală și unde pensionarii stau la coadă cu rețetele în mână încă de la primele ore, prețul unei cutii de Paracetamol a ajuns la 3.00 lei, iar la “Farmacia la preț mic” același produs se vinde cu 2,90 lei.

Totuși, mai sunt, încă și farmacii care mai au stocuri mai vechi de Paracetamol și le vând la 2,21-2,50 lei.

Și chiar dacă diferența de preț nu pare mare, simpla creștere spune multe despre cum au înțeles marile lanțuri de farmacii să reacționeze la veștile tot mai proaste legate de răspândirea Covid-19.