Premierul Florin Cîțu a anunțat că bugetul României pe anul 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB și mai susține că acest deficit bugetar „nu va pune o frână economiei”, potrivit Agerpres.

„Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum: suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a declarat Cîțu, în urma ședinței de Guvern.

„Politica fiscală rămâne stimulativă în 2021, este adevărat, aşa cum estimăm noi, în prima parte a anului, se va muta către o politică fiscală neutră în a doua parte a anului”, a adăugat prim-ministrul.

Totodată, Florin Cîțu a transmis că Guvernul va plafona veniturile pentru bugetari, la nivelul din decembrie 2020, precizând că nu vor exista tăieri de salarii în perioada următoare.