După ce a ezitat ore bune să își recunoască înfrângerea, sperând într-un miracol la numărarea oficială a voturilor, Gabriela Firea a decis, în cele din urmă, să recunoască victoria lui Nicușor Dan și s-a dus la Primăria Capitalei, ca “să lase lucrurile în ordine”, după cum spune chiar ea.

”Am venit azi la primărie, am discutat cu consilierii, cu angajații, le-am urat mult succes în continuare. Am predat toate documentele care erau la cabinet. Vreau să las lucrurile în ordine pentru că așa mi se pare normal. Am ținut să am această ultimă intervenție în calitate de primar general”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a spus, într-o postare pe Facebook, că speră ca proiectele pe care le-a început să fie duse la bun sfârșit de cel care îi va lua locul.

„De când am ajuns la Primărie și până acum am deblocat multe proiecte.... Sper sa ducă la bun sfârșit spitalul metropolitan, Prelungirea Ghencea, Park&Ride Pantelimon, pasajul Doamna Ghica, sper să nu fie un șantier abandonat, să fie finanțat în continuare... Nu am ce să-mi reproșeaz doar poate că am vrut să fac prea multe dintr-o dată. Las aici proiecte în valoare de 1 miliard de euro fonduri europene, trebuie atrași banii”, a spus, cu nostalgie în glas, fostul Primar General al Capitalei.

Firea a găsit vinovați pentru scorul electoral pe care l-a obținut, chiar în propria familie politică.

„De ce am pierdut? Sunt aproape cinci procente diferență. Acum 4 ani am câștigat cu 12 puncte diferență. A fost un cumul de factori. Dreapta s-a unit, au susținut un singur candidat. Centrul-stânga nu s-a coagulat, am fost dezbinați și nu din vina mea. Oameni care ar fi putut să pună umărul au făcut tot ce a ținut de ei să mă lovească, cot la cot cu adversarii mei. Dacă de la inamici accepți mai ușor critici, când cei din familia ta politică te lovesc pe la spate e mai dureros... Unele personaje şi aseară şi azi făceau declaraţii prin platouri, prin televiziuni, de parcă era un roman de Agatha Christie”, a mai spus Gabriela Firea, făcând parcă aluzie la Marcel Ciolacu și Victor Ponta.