Trădările nu o mai lasă pe Gabriela Firea să adoarmă liniștită. Aseară, târziu, aflată, probabil, la bilanțul unei zile agitată din punct de vedere politic, Primarul General al Capitalei a împărtășit pe pagina personală de facebook, o parte dintre temerile care o frământă.

Oare ce a dezamăgit-o, ieri, mai tare, pe Gabriela Firea: dezertarea lui Robert Negoiță din PSD, sau anunțul lui Victor Ponta, cum că Pro România va avea candidat propriu la Primăria Capitalei, posibil chiar el?

Cert este că drumul spre un nou mandat de Primar General al Capitalei pare din ce în ce mai lung și parcă presărat de capcane, pentru Gabriela Firea.

Ieri, aceasta a primit două vești proaste: Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a anunțat că părăsește cu fruntea sus barca ciuruită a PSD, plină de lupi și hiene, în timp ce liderul Pro România, Victor Ponta a spus că partidul său va avea un candidat propriu la Primăria Capitalei, după ce nu cu mult timp în urmă spunea că o va susține pe Gabriela Firea.

Ambele anunțuri scad serios șansele de reușită ale actualului Primar General de a fi reconfirmat în funcție, la viitoarele alegeri locale.

Robert Negoiță are în spate un electorat fidel, reprezentat de majoritatea votanților din Sectorul 3, unul din cele mai mari ale Capitalei. Mesajul dur, de adio, al edilului din Sectorul 3, adresat ieri conducerii PSD, este de natură să-i îndepărteze pe votanți de candidații susținuți de acest partid, inclusiv de cel care va ținti postul de Primar General al Capitalei.

Pe de altă parte, anunțul lui Victor Ponta, mai fură și el, din electoratul Gabrielei Firea.

Nu știm exact ce a dezamăgit-o mai tare, ieri, pe Gabriela Firea, care a postat pe facebook o serie de gânduri triste, vecine pe alocuri cu Apocalipsa.

Să ne ferească Dumnezeu de oamenii care sunt în stare să calce pe cadavre, pe orice sentiment, pentru propriile ambiții, trufii, egoisme supranumite “principii”.

Cei care sunt obișnuiți să-și vândă și familia, și prietenii sunt mieroși când au nevoie de tine și cruzi când nu le mai servești noului interes.

Lupii singuratici, semi-zeii, trufașii pur-sânge sunt cei mai periculoși indivizi. Feriți-vă! Feriți-vă! Fugiți de oamenii lingușitori care vă trădează, zâmbind de satisfacție.

Ce nu știu acești inși este ca, strecurându-se în viață prin trădări, nu-și vor putea cumpăra cu niciun regat titlu de noblețe!

Cea mai josnică ticăloșie a omului este trădarea, zicea un înțelept! Să-i credem pe înțelepți...”.