Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a lămurit jurnaliștii, siderați de faptul că și-a permis să intre în concediu, exact când numărul cazurilor de infectare cu Covid, din București, a explodat: se află în izolare.

Joi, 15 octombrie, întrebat fiind unde se află Prefectul Municipiului București, purtătorul de cuvânt al instituției a declarat, probabil din proprie inițiativă, că acesta ar fi în concediu legal de odihnă.

Imediat, moraliștii de la posturile de știri au început să îl facă în fel și chip, Gheorghe Cojanu fiind acuzat, practic, de dezertare, atunci când situația începe să fie cam bleu-jandarm.

Prefectul s-a văzut, astfel, nevoit, să iasă la rampă și să explice ce s-a întâmplat: “A fost un caz de Covid. Fiind contact, s-a prezentat ambulanţa. Am fost şi eu testat şi trimis să stau în izolare până primesc rezultatul acestui test. Am fost la serviciu şi la prima oră am aflat că un contact de al meu, de la serviciu, a fost testat pozitiv, drept care şi eu, şi încă o persoană au trebuit să fie testate şi trimise acasă în izolare, până când vom afla rezultatul”.

Până la această oră, comunicatorii Prefecturii nu au revenit cu o nouă informare, referitoare la starea de sănătate a lui Gheorghe Cojanu.