Guvernul a adoptat, în ședința de vineri seara, un pachet de măsuri care să vină în sprijinul angajaților și angajatorilor care se confruntă, pe fondul pandemiei de coronavirus, cu situații de reducere a numărului de contracte de muncă și a cifrei de afaceri. 

Mai exact, Executivul sprijină reducerea cu până la 50% a timpului de lucru al angajaților, cu acoperirea a jumătate din salariu de către angajator și a 75% din diferență de către stat. Măsura se va aplica până la 31 decembrie 2020.

Sunt oameni care îşi continuă activitatea, care se confruntă cu dificultăţi, dar care sunt determinaţi să meargă mai departe şi le mulţumim pentru acest lucru. În acest context în care încă economia îşi revine treptat, dar nu este la nivelul pe care îl avea - cum este şi de aşteptat - înaintea stării de urgenţă, Guvernul a adoptat această Ordonanţă de Urgenţă care se referă la următoarele aspecte: în primul rând sprijină angajatorii care sunt în situaţia de a flexibiliza programul de muncă al angajaţilor, în sensul în care îi sprijină pe angajatori să poată face acest lucru cu un aport din partea statului. E vorba despre reducerea timpului de lucru cu până la 50% din acesta, iar statul urmează să plătească diferenţa faţă de salariul de bază brut prevăzut în contractul de muncă şi salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv lucrate“, a spus ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la finalul ședinței de Guvern.

Aceasta a precizat că maximul în care se poate reduce din activitatea unei persoane este 50% din contractul de muncă. „Sumele se plătesc prin sistem de rambursare, prin acelaşi mecanism pe care l-am folosit şi cu prilejul şomajului tehnic, adică prin Agenţiile Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă“, a subliniat ministrul.

Reducerea timpului de lucru al angajaților se va putea opera doar pe baza informării şi consultării sindicatelor, respectiv a salariaţilor, în cazul în care nu există sindicat în respectiva unitate, şi se poate face doar pentru cel puţin 5 zile lucrătoare.

Ministrul Muncii a explicat care sunt condițiile pentru accesarea acestui pachet de măsuri: cel puţin 10% din salariaţi vor trebui să fie în situaţia reducerii programului de lucru, iar cifra de afaceri din luna anterioară sau din luna dinaintea lunii anterioare trebuie să fie scăzută cu cel puţin 10% faţă de luna similară din anul anterior. 

Măsura se adresează şi celor care lucrează în regim independent, profesioniştii, conform Codului Civil, cu un sprijin de 41,5% din câştigul salarial mediu brut. În plus, de sprijin vor beneficia şi sezonierii, dar şi zilierii.

De asemenea, ministrul Muncii a anunţat că Executivul va acorda, prin intermediul angajatorului, 2.500 de lei pentru fiecare salariat care a lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă.

„Nu în ultimul rând, pentru că am observat o apetenţă pentru activităţile desfăşurate în regim în telemuncă, şi pentru că ceea ce ne interesează este ca fiecare român să lucreze în mediul în care poate fi productiv, am introdus în Ordonanţa de Urgenţă o prevedere care se adresează celor care au lucrat în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă şi pe care dorim să-i încurajăm, în măsura în care fişa postului lor, activitatea lor se pretează a se desfăşura în afara spaţiului clasic de lucru, printr-o sumă de 2.500 de lei pentru fiecare telesalariat, urmând ca banii să fie acordaţi o singură dată pentru echipamente necesare desfăşurării activităţii în regim de telemuncă. Suma se acordă angajatorilor pentru angajaţi, care ar fi trebuit să fie în perioada stării de urgenţă în această activitate de telemuncă pentru minim 15 zile“, a susţinut Alexandru.

Impactul bugetar pentru toate aceste măsuri este estimat la 2,5 miliarde de lei.