Cei care încalcă regulile pot fi arestați și amendați cu până la 5000 de dolari.

Trei insule din Hawaii ar putea implementa „bule de stațiune”, astfel încât turiștii să se poată bucura de vacanță, în timp ce își fac carantina obligatorie de 14 zile, impusă pentru toate sosirile în statul american insular. Oaspeților li s-ar permite să se aventureze în afara și în jurul spațiilor de cazare, dar asigurându-se că nu părăsesc proprietatea. Locațiile vizitatorilor ar fi urmărite pentru a se asigura că rămân în limitele stațiunii.

Aceste „bule de stațiune” sunt încă în stadiul de idee și nu este clar dacă vor fi implementate. Succesul lor depinde de vizitatorii care sunt dispuși să fie monitorizați și dacă spațiile comunitare, cum ar fi zonele de luat masa, piscinele și magazinele, ar fi împărțite între cei din carantină și cei care nu sunt - sau dacă unele hoteluri ar fi desemnate strict pentru cei care sunt in carantină.

Cheie cu o singură utilizare

Guvernatorul spune că SUA încearcă să introducă o campanie masivă de testare de COVID-19 până la 1 septembrie, astfel încât vizitatorii care sunt testați cu 72 de ore înainte de călătorie să nu fie nevoiți să facă carantină. Aceste noi măsuri trebuiau să fie puse în aplicare la 1 august, dar o creștere a cazurilor și a problemelor cu obținerea rezultatelor la timp a testelor au amânat data de start.

Unele hoteluri din Hawaii au venit deja cu un mod unic de a aplica carantina, oferindu-le oaspeților o cheie de check-in cu o singură utilizare, care nu va mai funcționa dacă părăsesc camera și apoi încearcă să intre înapoi.

Hawaii, un arhipelag de insule din Oceanul Pacific, la aproximativ 2500 de mile de coasta de vest a SUA, a implementat unele dintre cele mai stricte politici de luptă cu noul coronavirus, impunând, din 21 martie, ca toți vizitatorii și rezidenții care se întorc să intre în carantină. Cei care încalcă regulile pot fi arestați și amendați cu până la 5000 de dolari, iar aproape 200 de persoane care nu au respectat regulile au fost prinse și arestate în ultimele patru luni.