Şcoala Gimnazială "Avram Iancu" a fost trecută în scenariul roșu, după ce un al treilea elev a fost infectat cu COVID-19, transmite Primăria Sectorului 4.  

"Primăria Sectorului 4 a dispus, în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a întregii clădirii în care funcţionează Şcoala Gimnazială «Avram Iancu», după ce în cursul zilei de astăzi (...) a fost înregistrat al treilea caz confirmat cu infecţie cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor. În aceste condiţii, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unitatea de învăţământ a intrat în scenariul roşu de funcţionare în condiţii de pandemie - întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem online pentru următoarele 14 zile", se arată în comunicatul autorității locale.

Primăria Sectorului 4 mai precizează că, în ultimele 24 de ore, au fost depistate noi cazuri de infectare în rândul cadrelor didactice la Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Grădinița „Strop de Rouă”, unde au fost dispuse măsuri de dezinfecție.

De asemenea, sursa citată mai spune că Școala Gimnazială nr. 79 și Școala Gimnazială nr. 194 vor reveni din scenariul roșu în cel galben, începând de luni, 19 octombrie.