Comisia Europeană a aprobat o investiție de 222 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și canal din județul Ilfov.

Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov a precizat că peste 230.000 de locuitori ai județului Ilfov vor beneficia de apă curată și servicii de canalizare la standarde europene în urma acestei investiții majore.

"Prioritățile mandatului meu sunt centrate pe ilfoveni, pe nevoile și calitatea nivelului de trai pe care il pot avea în Ilfov. Dar pentru bunăstarea cetățenilor este nevoie de creștere economică și asta putem realiza doar printr-o dezvoltare continuă în toate sectoarele de activitate. Pentru județul Ilfov aprobarea proiectului de apă-canal este un prim pas spre Ilfovul în care se poate, un Ilfov dezvoltat, așa cum ni-l dorim cu toții. Unul dintre cele mai bune locuri în care sa crești, să te dezvolti și să îți clădești o casă. Valoarea eligibilă a proiectului regional major este de 261.280.039 de euro, bani pentru ilfoveni, din care un procent de 94 % va fi acoperit sub formă de finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructura Mare", a scris Thuma, într-o postare pe contul său de Facebook.

Proiectul menit să asigure locuitorilor din județul Ilfov acces la apă și servicii de canalizare de calitate are o perioadă de implementare de 55 de luni.

"De azi pornim la treaba împreună cu operatorul regional de apă și cu reprezentanții autorităților locale din județ, astfel încât, la finlizarea proiectului, cei peste 230.000 de locuitori ai Ilfovului să beneficieze de apă curată și de servicii de canalizare la cele mai inalte standarde. Acest proiect nu ar fi fost posibil fără contribuția colegilor mei din Consiliul Județean si de la Apă Canal Ilfov, cărora le sunt extrem de recunoscător, îi felicit și le mulțumesc pentru munca depusă. De asemenea, echipa din cadrul Autorității de Management a Programului Operațional Infrastructura Mare a fost extrem de profesionistă și ne-a sprijinit de-a lungul drumului și pe al căror suport contăm în continuare. Azi este un început de drum, un drum pe care îmi doresc să merg alături de toți ilfovenii, astfel că peste 4 ani să putem spune că acasă, în Ilfov, se poate!", a mai spus președintele Consiliului Județean Ilfov.