Conform declarațiilor președintelui României ne îndreptăm spre scenariul "hibrid" în ceea ce privește reluarea școlilor.

Acesta înseamnă că unii copii vor merge la școală, iar ceilalți vor urmări cursurile online. Proporția va fi diferită, în funcție de numărul copiiilor din clasă și de posibilitățile de a urmări cursurile online. „Ar fi foarte complicat să avem numai școală online. Și atunci ne îndreptăm spre un scenariu mixt, unde probabil, și în funcție de condițiile locale, vom avea mai mult școală normală, deci cu elevii la școală, sau mai mult online, sau în sistem mixt. Cum vor decurge aceste lucruri va fi stabilit cu exactitate într-o săptămână sau două”, a declarat Klaus Iohannis.

"E clar că pandemia nu va dispărea în până în septembrie", a mai subliniat Iohannis. „Măsurile pe care le gândim și pe care le vom lua sunt gândite în primul rând pentru siguranța copiilor, pentru siguranța cadrelor didactice și pentru a asigura un proces educațional de bună calitate”, a declarat președintele.