Iordania își redeschide frontierele pentru străini, la 5 august, ieșind dintr-unul dintre cele mai stricte blocaje din Orientul Mijlociu.

Asemenea altor țări, Iordania folosește un sistem de împărțire al țărilor, în verde, galben și roșu, pentru a indica ce vizitatori vor putea intra în țară fără a fi nevoiți să stea în carantină. Pentru început, țările „verzi” sunt Austria, Canada, China, Cipru, Danemarca, Estonia, Georgia, Germania, Groenlanda, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malaezia, Malta, Monaco, Noua Zeelandă, Norvegia, Elveția, Taiwanul și Thailanda. Lista țărilor este stabilită de Ministerul Sănătății și va fi actualizată la fiecare două săptămâni, așa că vizitatorii din România nu sunt admiși cel puțin până la mijlocul lunii august.

Din cauza blocării rapide a granițelor, în Iordania au fost raportate cele mai puține cazuri de coronavirus din regiune, iar acest lucru înseamnă că cerințele de intrare în țarpă vor fi foarte stricte. Pasagerii sunt obligați să facă un test PCR cu 72 de ore înainte de zborul lor către Iordania și un alt test la sosire. Comisia de reglementare a aviației civile a declarat că cel de-al doilea test ar putea fi eliminat dacă totul merge bine în prima săptămână de redeschidere și nu vor fi multe cazuri de infectare.

Restricțiile privind turismul intern pentru siturile din întreaga țară, inclusiv orașul antic Petra, au fost ridicate în iunie. Măștile sunt obligatorii, iar vizitatorii trebuie să respecte regulile de distanțare. Turismul reprezintă aproape 15% din PIB-ul Iordaniei, angajând aproximativ 100.000 de oameni. Țara a înregistrat anul trecut 5,3 milioane de vizitatori, un nivel record.