Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Teodosie a sfidat restricțiile impuse de autorități și a ținut Slujba de Anul Nou.

Slujba religioasă Te Deum s-a desfășurat la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța, după ora 23:00, când circulația este interzisă, și au participat zeci de enoriași.

La finalul ceremoniei, ÎPS Teodosie a mulțumit autorităților și forțelor de ordine că au îngăduit desfășurarea slujbei religioase la miezul nopții.

„Mulţumim lui Dumnezeu pentru această noapte de lumină pentru care mulţi nu au avut speranţe, unii nu au venit temându-se că îi opreşte cineva. Sigur, cine să ne oprească, avem dreptul cu toţii să ne rugăm când ne este ceasul rugăciunii. Şi iată vreau să mulţumesc şi autorităţilor de aici cu care m-am consultat şi m-au încuviinţat, nu expres, ci m-au făcut să intuiesc că noi putem să ne rugăm şi la miezul nopţii şi le mulţumesc pentru că ordinele omeneşti nu pot să anuleze poruncile dumnezeieşti”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului.  

Acesta a mai precizat că bisercile sunt „vindecătoare de boli” și nu ar trebui închise, indiferent de „orice boală ar mia veni”.

„Am spus-o de mult că bisericile nu se vor mai închide şi o spun iarăşi, bisericile nu trebuie să se închidă orice boală ar mai veni. Bisericile sunt vindecătoare de boli. Am fost mulţi aici în biserică, nu ne-am îmbolnăvit. Eu trebuia să mă îmbolnăvesc primul, dar nu nu m-am îmbolnăvit. De aceea, pentru că dacă îl avem pe Dumnezeu care este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre vom rămâne sănătoşi nu numai la trup, dar şi la minte şi la constiinţa noastră care va rămâne trează”, a afirmat ÎPS Teodosie.