Țara relaxează în continuare restricțiile de călătorie pentru a putea primi vizitatori pe termen lung.

Japonia a început redeschiderea treptată a granițelor sale. Coridoarele de călătorie sunt deja amenajate pentru călătoriile de afaceri din țările asiatice, iar din octombrie, vizitatorilor li se va permite să intre în Japonia dacă stau trei luni sau mai mult.

Țara Soarelui Răsare relaxează restricțiile de frontieră în trei etape. Prima fază, din iulie, a permis oamenilor de afaceri din anumite state asiatice să intre în țară, iar a doua fază, din octombrie, deschide granițele studenților străini și celor cu vize pe termen lung. A treia fază va permite turiștilor străini să intre, dar nu a fost stabilită încă o dată pentru aceasta.

În lupta cu noul coronavirus, Japonia a înregistrat o creștere a numărului de cazuri în iulie și a atins apogeul la începutul lunii august, dar acum cazurile sunt din nou în scădere. Cele mai multe infectări au fost la Tokyo și Osaka, și de aceea, au fost impuse restricții regionale pentru a reduce răspândirea infecției acolo. Altfel, în Japonia, călătoriile sunt permise și majoritatea atracțiilor sunt deschise acum, inclusiv Tokyo Disneyland, la fel și majoritatea muzeelor, templelor și galeriilor de artă.

Deocamdată însă, toți turiștii străini sunt interziși. Oamenii de afaceri din anumite țări din Asia-Pacific, cum ar fi Singapore și Coreea de Sud, au voie să călătorească acolo și să ocolească carantina dacă prezintă un test PCR negativ, își prezintă itinerariul și acceptă să evite transportul public. Din această lună, vor putea intra și rezidenții străini, studenții și cei cu vize pe termen lung aprobate. “Din octombrie, străinilor li se va permite intrarea în Japonia dacă vin cu o viză de trei luni sau mai mult, aceasta se adresează celor cu motive culturale, de afaceri sau educaționale, de exemplu, studenți străini”, a declarat un purtător de cuvânt al Organizației Naționale de Turism. Regulile de carantină sau autoizolare se vor aplica acestora la intrare.