Deputatul USR, Claudiu Năsui, a declarat, joi, că a depus un proiect de lege ce prevede ca procedura de vot din plenul reunit al Parlamentului să nu mai fie secret.

Inițiativa legislativă vine în urma scandalului dintre PNL și USR, amebele partide acuzându-se reciproc în legătură cu votul care l-a așezat pe Florin Iordache în fruntea Consiliului Legislativ.

Reprezentanții aleși de români în Parlament trebuie să dea socoteală votanților pentru alegerile lor. Haideți să nu ne mai ascundem după voturi secrete și să nu mai facem jocul unor politicieni care se țin cu dinții de scaun și de putere”, a scris Năsui, pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR București a afirmat că alegerea lui Iordache într-o funcție pe viață este ”o situație absolut ridicolă în care responsabilitatea este pasată de la un partid la altul, tocmai pentru că nu există dovezi clare. Votul fiind secret, nu avem cum să arătăm cine ce a votat”.

Claudiu Năsui spune că o situație asemănătoare “va putea fi evitată”, motiv pentru care a inițiat acest proiect de lege pentru schimbarea regulamentului.

Astfel, pe viitor, toată tevatura din ultimele zile despre cine ce a votat va putea fi evitată. Toate voturile vor fi deschise și transparente, fix așa cum este și votul pe legi”, explică acesta.

De asemenea, deputatul USR mai zice că reprezentații din Parlament “trenuie să dea socoteală celor care i-au pus în funcții”.

Ce fac reprezentanții noștri în parlament nu ar trebui să fie niciodată secret pentru că ei trebuie să dea socoteală celor care i-au pus în funcții și care le plătesc remunerațiile enorme prin taxe și impozite”, a mai precizat Năsui.