Expoziţia tematică intitulată „Tattarescu - Studii de perspectivă”, organizată de Muzeul Municipiului Bucureşti, poate fi admirată, începând de miercuri, la Palatul Suţu. 

Expoziţia este una de grafică „de nişă” a artistului, cu lucrări necunoscute sau foarte puţin cunoscute. 

Vizitatorii vor putea să exploreze un segment vizual inedit din biografia artistului, segment petrecut pe parcursul studiilor sale la Academia San Luca din Roma (1845 - 1851), unde şi-a însuşit pictura cu Natale Carta şi Giovanni Silvagni, iar perspectiva - cu Pietro Gagliardi. 

Expoziţia „Tattarescu - Studii de perspectivă” va pune la dispoziţia vizitatorilor lucrări de grafică axate pe studiul perspectivei, schiţe ce fac parte din laboratorul intim al artistului în demersul său de perfecţionare, alături de câteva desene artistice în care se poate observa cu uşurinţă felul în care maestrul se foloseşte de această ştiinţă - demers ilustrat în schiţe/ studii compoziţionale ce stau la baza unor binecunoscute lucrări de pictură („Renaşterea României”, „Ţăranul de la Dunăre”, „Simeon şi Levi”), arată reprezentanţii muzeului. 

Caracterul patriotic al picturilor sale de şevalet din perioada Revoluţiei de la 1848 şi impactul lor vizual asupra generaţiilor următoare (Renaşterea României sau Portretul lui N. Bălcescu), implicările socio-politice în demersul susţinut, alături de Theodor Aman, pentru înfiinţarea la Bucureşti a Şcolii de Belle-Arte şi perioada de profesorat întregesc cunoscutul portret al artistului la maturitate", afirmă muzeograful Rodica Ion.

Expoziţia „Tattarescu - Studii de perspectivă” va putea fi vizitată până pe data de 27 septembrie la Muzeul Municipiului Bucureşti.