Săptămâna viitoare Executivul va adopta o nouă ordonanţă de urgenţă referitoare la procedurile de achiziţii. Anunțul a venit marți din partea premierului Ludovic Orban, prezent într-o vizită de lucru pe şantierul drumului expres Craiova-Piteşti.

Ludovic Orban a adăugat că vremea investițiilor în „ritm de melc” a trecut.

Săptămâna viitoare vom adopta din nou ordonanţa de urgenţă care să reglementeze procedurile de achiziţii şi mai ales termenele limită pentru fiecare pas procedural în cursul achiziţiei. Nu mai putem tolera ce se întâmplă de zeci de ani, în care procedurile de achiziţie pot dura ani  întregi până se ajunge la desemnarea câştigătorului", a precizat premierul Orban.

El a insistat asupra reglementării procedurilor de aprobare venite din partea instituţiilor statului, astfel încât totul să fie pus în practică cu cea mai mare viteză posibilă.

Nu mai tolerăm nicio împiedicare a unui proiect de infrastructură care să fie făcută de funcţionari sau de conducători de instituţii care nu înţeleg că prioritatea zero a României este modernizarea prin investiţii în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura de sănătate, în infrastructura de comunicaţii, în infrastructura de educaţie şi în infrastructura agricolă", a mai declarat Ludovic Orban.

El a adăugat că în ultimii 12 ani proiectul privind drumul expres Craiova - Pitești a fost ținut în sertar, iar pentru asta a dat vina în principal pe adversarii politici.

Drumul expres Craiova - Pitești este un proiect fundamental. Ca ministru al Transporturilor, în 2008, am semnat memorandumul de înțelegere cu Ford, în care Guvernul s-a angajat să realizeze acest proiect de investiții. De atunci au trecut 12 ani de zile, iar de atunci încoace în cea mai mare parte a timpului la putere s-a aflat PSD. Acest proiect a fost ignorat, ținut pe hârtie sau în sertare și mă bucur să văd că prinde viață sub ochii noștri și ai mei, în calitate de prim-ministru”, a mai spus Ludovic Orban.