Președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a preluat oficial, joi, mandatul prezidențial, prin depunerea jurământului în cadrul ceremoniei de învestitură.

Maia Sandu a criticat, în timpul discursului său de învestitură, legile controversate aprobate de Partidul Socialiștilor și Platforma „Pentru Moldova”, care au redus din atribuțiile președintelui de la Chișinău.

„Lupta noastră împotriva corupţiei nu va fi uşoară, dar vă spun cu toată responsabilitatea şi cu toată încrederea că noi o să câştigăm această luptă. O să reuşim să curăţăm statul şi clasa politică de corupţi şi profitori. Sunt conştientă că nu va fi uşor, sunt conştientă că lucrurile nu vor fi perfecte, însă păşesc cu încredere pe această cale a schimbării spre bine”, În plină criză suntem supuși din nou unui atac violent din partea corupților. Ce fel de deputați sunt cei care, în loc să aloce mai multe resurse pentru oameni, taie orice șansă a țării de a obține ajutoare externe pe timp de criză majoră? O să construim un stat în care hoții stau la închisoare, nu la conducerea țării” a declarat Maia Sandu.

De asemenea, noul președinte al Republicii Moldova a reamintit necesitatea de a dizolva Parlamentul de la Chișinău „pentru că alegerile anticipate sunt singura cale pentru a curăţa Parlamentul şi a ieşi din impas”.