Liderul PSD se apără, susținând că a fost la masă cu familia și îl acuză pe Ludovic Orban că face poliție politică.

Există o vorbă din bătrâni: ce ție nu-ți place, altuia nu-i face. Zicala se aplică perfect și în cazul liderului PSD, Marcel Ciolacu, cel care țipa ca din gură de șarpe, atunci când premierul a fost surprins la el în birou, de ziua lui, fumând un trabuc și degustând un păhărel alături de mai mulți miniștri.

Acum a venit rândul lui Ciolacu să dea socoteală opiniei publice, după ce aseară a fost surprins la masă cu încă zece persoane, deși regulile în vigoare stabilesc că nu au voie mai mult de șase persoane la aceeași masă.

Liderul PSD a încercat să escamoteze fondul problemei, susținând că era la cină cu familia. O familie numeroasă, s-ar putea spune. Cea politică, probabil, deoarece la întrunirea de taină de la Sărata Monteoru au mai participat și alți lideri PSD, precum Mihai Tudose, de exemplu.

Astăzi, Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și încă alte nouă persoane au fost amendate, după cheful de aseară de la restaurantul pensiunii ”Țara Luanei” din Sărata Monteoru, în județul Buzău. Anunțul a fost făcut chiar astăzi, de purtătorul de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, care a spus că totalul amenzilor se ridică la 21.000 de lei.

“Polițiștii s-au deplasat (aseară, nota red.) la locul evenimentului, în urma unei sesizări. Acolo au identificat trei persoane care se aflau în interiorul localului și trei, în exterior. Trei din cele șase persoane erau reprezentanți ai operatorului economic, care au fost amendați pentru că nu purtau mască”, a declarat Drăgan.

”Ulterior, au fost efectuate verificări în urma cărora au fost identificate toate persoanele participante și au fost sancționate contravențional.

Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de 21.000 de lei, pentru participarea la o singură masă a mai mult de șase persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al IGPR.

Reacție nefirească a liderului PSD

“Orban și ai săi folosesc Poliția Română în scopuri politice. Este o rușine!”, a scris pe pagina sa de Facebook Marcel Ciolacu, la foarte scurt timp de la conferința de presă de la IGPR.

“Asta arată cât de disperați sunt și cât de jos au ajuns! Nu am văzut nicio conferință de presă a Poliției atunci când Orban și miniștrii săi beau și chefuiau la guvern în timp ce românii erau închiși în case. Nici când liderii PNL făceau paranghelii și reuniuni politice cu sute de persoane.

În fapt, lucrurile stau așa: județul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măștii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulți colegi la masă cu noi. Știu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar și pentru câteva minute.

De aceea, am transmis astăzi dimineață poliției toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toți”, este explicația acuzatoare a lui Ciolacu.

Comentarii dure la postarea lui Ciolacu

Postarea liderului PSD a adunat comentarii extrem de negative. Iată câteva dintre acestea.

Maria Popa: "Poate s-ar cuveni să vă cereți scuze, chiar dacă e așa cum spuneți. Ați fi putut evita o astfel de situație, pentru că așa se cuvine din partea cuiva care reprezintă model de urmat pentru destulă lume! Deși mă întreb de ce oare?!!"

Sergiu Deteșan: "D-le Ciolacu...Cam repede cu scuzele, asta vă cam incriminează și mai mult...Însă, dincolo de asta, nu făceați d-voastră recent apel la unitate politică în lupta cu pandemia și îl acuzați pe președinte că nu face acest apel?...V-ați cam descalificat, d-voastră ca persoană și PSD ca partid pentru a răspunde la un astfel de apel...Și nu e vorba doar de masa de astăzi, ci de toată atitudinea pe care a avut-o PSD-ul în toată această perioadă cu privire la pandemie".

Alin Theodor Manolache: "Nu sunteți în stare să vă asumați greșelile? Mereu când vine vorba de politicienii mioritici, ei nu sunt niciodată vinovați. Tot timpul va fi altcineva (ba spionii, ba adversarii politici, ba jurnaliștii că au scos din context subiectul/declarația, etc). Fiți naibii oameni de stat (așa cum doriți să fiți considerați), asumați-vă când greșiți și nu mai căutați scuze puerile. Învățați de la colegii voștri din statele civilizate și nu mai aveți gândire de tip balcanic. Prin astfel de reacții, nu produceti decât repulsie (același lucru l-a făcut și Orban când a crezut că e mai breaz ca noi, fraierii, plătitorii de taxe si impozite)."

Dumitru Lucian Crețiu: "Dacă știți că este o regulă, atunci de ce nu o respectați mă? Din cauza voastră, oamenii nu mai cred în epidemie, nu mai cred în recomandările date de specialiști. Să vă fie rușine! Jandarmeria în ce scopuri a fost folosită pe 10 august? Poliția română la ce a fost folosită când a fost " izolat " și se intra pe bază de parolă, când era organizată de PSD cu marele ideolog Dragnea, o șuetă in Târgoviște? Măi, nu vă e rușine să strigați hoții? Mai puteți mă, haimanalelor?"