Vești proaste pentru români: purtarea măștii se va menține cât timp va fi nevoie de ea! Așa ne-a anunțat premierul Ludovic Orban, care nu pare să ia în calcul o despărțire prea curândă de noul accesoriu vestimentar din viața noastră.

Vom păstra necesitatea portului măştii cât timp va fi necesar. Tot atât timp vom menţine și triajul, și măsurarea temperaturii, și obligaţia de respectare a distanţei, și regulile de distanţare fizică în scop sanitar în tot ceea ce înseamnă transport public, spaţii comerciale, locuri de muncă, pieţe, restaurante, terase”, a precizat luni premierul pe această temă. El a dat un asemenea răspuns celor de la Radio România Actualități, adăugând că masca sanitară ne oferă „cea mai puternică formă de protecţie contra infecţiei”.

Ne confruntăm cu un număr de cazuri relativ mare, ne confruntăm cu un număr mare de cetăţeni care nu respectă regulile. Ne confruntăm, de asemenea, cu agenţi economici, instituţii care nu vor să-şi asume obligaţia respectării unor reguli stabilite şi noi trebuie să reacţionăm, pentru că pe primul plan prioritatea noastră o reprezintă sănătatea românilor", a mai spus Ludovic Orban, fără a avansa însă vreun termen anume în ceea ce privește renunțarea la masca de protecție.

Reamintim că în prezent autoritățile pot amenda pe oricine ce nu poartă mască în anumite condiții cu suma maximă de 2.500 de lei.