Nicușor Dan a demarat astăzi o campanie de presă, prin care încearcă să prezinte bucureștenilor soluțiile pe care le-ar pune în practică, dacă va ajunge Primar General, pentru a fluidiza traficul rutier și pentru un transport public rapid și civilizat.

Nicușor Dan a prezentat astăzi soluția principală, în accepțiunea sa, pentru un transport în comun civilizat și rapid: metroul de suprafață.

Șase rute a identificat până acum Nicușor Dan, posibil a fi date în folosință, în timp relativ scurt, cu șase gări principale.

“Stațiile interioare (din oraș, nota red.) ar trebui să fie interconectate cu cele ale STB și Metrorex, iar stațiile de pe linia de centură vor fi conectate la principalele intrări din oraș și unde va fi nevoie, vom avea parcări de tipul Park&Ride”, plănuiește Nicușor Dan.

„Mesajul este că, oriunde te găsești pe linia de centură vei avea un tren direct, către aceste gări interioare, care reprezintă puncte importante ale orașului”, a mai adăugat acesta.

Nicușor Dan a dat drept exemplu Chiajna, localitate cu un mare deficit de transport către zonele importante ale Capitalei, ceea de duce la aglomerarea arterelor din cartierul Militari.

“Chiajna va fi legată direct de AFI Cotroceni, de intersecția cu Lujerului și în felul acesta de conexiunea cu linia 41, va fi conectată direct cu Gara de Nord, va fi conectată direct cu Pipera", a dat asigurări Nicușor Dan.

"Un singur tren ar trebui să deservească 200 de persoane, chiar 500 în condiții de aglomerație... Pentru București asta înseamnă 800.000 de utilizatori pe zi”, a mai declarat acesta.

Viteza medie operațională a acestor metrouri de suprafață ar trebui să fie de 40 de km/h, asta în condițiile în care viteza maximă, ce ar putea să o atingă un astfel de mijloc de transport în comun, ar fi de 90 de km/h.

„Principalul avantaj este că nu se intersectează cu traficul auto, nu stă în intersecții, nu stă la semafor".

Sursa de finanțare pentru acest proiect ar fi fonduri europene, destinate special pentru reducerea emisiilor de carbon. 

Din momentul în care proiectul este gata, implementarea durează doi-trei ani”, susține candidatul unic al dreptei, la funcția de primar general.